Over ons

Reading Time: 4 minutes

Opdrachten.be is een platform door freelancers en voor freelancers. Het online portaal wil bedrijven en freelancers op een doeltreffende manier met elkaar in contact brengen. Ons doel is een win-win situatie: de freelancer wint nieuwe potentiële klanten en de opdrachtgever wint tijd door op één praktisch platform snel een oproep te plaatsen. 

Tientallen nieuwe freelance opdrachten per dag

Het platform waakt erover om zowel kwaliteit als kwantiteit aan te bieden aan zijn gebruikers. Opdrachten.be gaat voortdurend proactief op zoek naar directe opdrachtgevers. De mensen achter het platform zorgen eigenhandig voor de goedkeuring en de publicatie van gemiddeld 20 nieuwe freelance opdrachten per dag. Er is dan ook een oplossing op maat voor ieder type opdrachtgever: 

  • Kmo
  • Eénmanszaak
  • Multinational
  • Interimkantoor
  • Outsourcingfirma
  • Zelfstandig recruiter
  • etc.
Credits: Hans maakt een foto

Door freelancers, voor freelancers

Opdrachten.be stelt ook het menselijk contact centraal. De bezielers van het platform zijn of waren zelf aan de slag als freelancer in verschillende domeinen. Iedere beslissing over of rond het platform wordt dan ook genomen vanuit de vraag: “hoe zou ik zelf als freelancer behandeld willen worden?” Opdrachten.be heeft niet de ambitie om een volautomatisch platform te creëren maar wil een menselijke service bieden aan de gebruikers.

What you see, is what you get

In tegenstelling tot vele andere freelance platformen willen wij tastbare en duidelijke waarde creëren voor onze gebruikers en partners. Dit doen wij door transparant te communiceren, een eerlijk model aan te bieden en te waken over de win-winsituatie. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk voordeel opleveren voor iedere betrokken partij. Voor ons betekent een reële toegevoegde waarde een dienstverlening zonder verborgen samenwerkingscontracten, fees of commissies. In dat opzicht is Opdrachten.be een buitenbeentje: een open en toegankelijk platform met een duidelijke en transparante aanpak voor alle partijen.

Het team

Opdrachten.be is een initiatief dat geruggensteund wordt door een gemotiveerd kernteam van zelfstandige ondernemers.

team opdrachten.be
Bavo Verstraeten en Lode Schoors (Credits: Hans maakt een foto)

Bavo Verstraeten (Business Development)

Bavo werkt zelf op freelance basis voor grote en kleine bedrijven als copywriter, vertaler en persattaché. In 2014 lanceerde hij mee Opdrachten.be, toen als freelancer. In 2018 werd hij via een management buy-in mede-eigenaar van het platform. Zijn professionele motto luidt als volgt:

“Hard werken wordt pas beloond op het moment dat je oprecht gelooft in wat je doet”

Bavo heeft een eigen ervaring opgebouwd als freelancer maar heeft door de jaren heen ook relevante kennis verzameld door met Opdrachten.be voortdurend in dialoog te treden met zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Bavo wordt dan ook regelmatig gevraagd als host en gastspreker om zijn inzichten te delen op de freelance economie. 

Bij Opdrachten.be houdt Bavo zich met veel toewijding bezig met de dagelijkse opvolging van het platform alsook met de ontwikkeling van nieuwe zakelijke opportuniteiten.

In zijn vrije tijd besteedt Bavo aandacht aan zijn twee grote passies: voetbalscheidsrechter, een hobby die hij al meer dan 10 jaar uitoefent, en het produceren van zijn eigen 100% biologische Spaanse olijfolie.

Lode Schoors (Marketing en strategie)

Sinds begin 2021 vervoegde Lode ons team. Hij staat in voor de digitale strategie en het groeitraject waar we op mikken komende maanden en jaren. In 2017 had Lode ook plannen om zelf een freelance platform uit de grond te stampen. Het idee bleeft even in de koelkast zitten, maar nu gaat hij samen met Bavo voor het brengen van een succesverhaal waar freelancers blij van worden.

Zijn motto: “Knowledge brings you to the start, passion brings you to the finish

Met zijn toolbox van expertise in Marketing en Digital die hij vergaarde in meer dan 20 jaar vol passie en goesting neemt Lode sinds 2021 de verantwoordelijkheid binnen het team om Opdrachten.be samen met Bavo naar een hoger niveau te tillen. 

Lode is zelf meer dan 8 jaar (part-time) freelancer en sinds 2019 fulltime ondernemer. Als Growth Marketing Manager zal hij instaan voor de groeistrategie, inzetten van juiste marketing tactics met steeds het oog op kwaliteit van het platform en de waarden en mission statement van opdrachten.be in het achterhoofd. 

Lode gelooft in het bundelen van krachten in plaats van het spelen van een solo slim spel om zo samen tot een mooi resultaat te komen. Door deze mindset kwam hij met ons in contact en kan hij nu met volle goesting mee bouwen aan een mooi verhaal samen met Bavo.

Naast de Growth en Marketing strategie voor ons platform en andere grote klanten bouwen, websites optimaliseren en programmeren houdt Lode zich in het weekend bezig het bouwen van zijn eigen startup project dat de naam Nice2meetyou.be draagt en dat als doel heeft om mensen dichter bij elkaar te brengen. Naast mensen verbinden en inspireren houdt Lode van koken, dansen, en karaoke zingen.

Contactgegevens

Postadres: Aarseleweg 43a, 9800 Deinze
E-mail adres: bavo@opdrachten.be
BTW nummer: BE0638.866.645 (vennootschap BRAVO comm V.)
Eigenaar en beheerder: Bavo Verstraeten    

Meer info? Contacteer ons team